Maanpuolustusvelvoitteen voi täyttää monella tavalla

Kutsunnat lähestyivät päivä päivältä. En kuitenkaan hermoillut, mihin varuskuntaan minun pitäisi pyrkiä, koska olin tehnyt jo aikoja sitten pohjatyöni kunnolla jo edellisen kevään aikana: olin ottanut selvää, millaisia aselajeja on olemassa ja miettinyt, mistä saisi oman elämän kannalta hyötyä mahdollisimman paljon.

Monilla tilanne on toisenlainen. Varusmiespalvelukseen lähtee suuri määrä nuoria, jotka eivät tiedä, mitä he haluavat tehdä. Myös sangen yleinen asenne on, että kyseessä on pakollinen paha, joka on parasta vain saada nopeasti pois alta. Samanaikaisesti siviilipalveluksesta on monilla todella vinoutunut käsitys. Tältä pohjalta päädyin tekemään juttua asevelvollisuuden suorittamisesta saatavista hyödyistä, koska halusin tuoda julkisuuteen, miten palveluksessa käytettävän ajan voi käyttää järkevästi. Parhaassa tapauksessa joku nuori vielä inspiroituu jutustani.

Antti Avoranta

Lue koko juttu tästä